Streetwear-trends: wat kunnen we verwachten in 2021?

Streetwear-trends: wat kunnen we verwachten in 2021?

Streetwear-trends: wat kunnen we verwachten in 2021?

Streetwear-trends: wat kunnen we verwachten in 2021? De streetwear-mode is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke stroming in de modewereld. Maar wat staat ons te wachten in 2021 op het gebied van streetwear-trends? Allereerst kunnen we verwachten dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol zal gaan spelen. Steeds meer streetwear-merken zullen zich richten op het gebruik van milieuvriendelijke materialen en duurzame productiemethoden. Daarnaast zien we ook een trend naar meer inclusiviteit in de streetwear-mode. Merken zullen zich meer gaan richten op diverse lichaamstypen en huidskleuren, wat resulteert in een bredere en meer diverse streetwear-collectie. Verder is het te verwachten dat retro-invloeden, zoals tie-dye en oversized kledingstukken, terug zullen komen in de streetwear-mode van 2021. Ook de invloed van de sportwereld zal nog sterker naar voren komen, waarbij sportieve elementen verweven worden in de streetwear-ontwerpen. Kortom, de streetwear-trends van 2021 beloven een mix te worden van duurzaamheid, inclusiviteit, retro-invloeden en sportieve elementen.

De opkomende invloed van duurzaamheid in streetwear

De opkomst van duurzaamheid in streetwear is een trend die steeds meer invloed begint te krijgen in de modewereld. In 2021 kunnen we verwachten dat dit aspect een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling van streetwear-merken en -collecties. Duurzaamheid wordt steeds meer gewaardeerd door consumenten, wat merken aanspoort om milieuvriendelijkere materialen en productiemethoden te omarmen.

Veel streetwear-merken zetten zich in voor duurzaamheid door gebruik te maken van organische katoen, gerecyclede materialen en milieuvriendelijke verfprocessen. Daarnaast streven ze ernaar om transparanter te zijn over hun toeleveringsketens en ethische praktijken. Dit vertaalt zich in een grotere focus op fair trade en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Deze verschuiving naar duurzaamheid zal naar verwachting ook invloed hebben op streetwear-trends, waarbij consumenten meer openstaan voor kledingstukken die niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam zijn. De opkomende invloed van duurzaamheid in streetwear zal naar verwachting een blijvende trend zijn, die merken ertoe aanzet om creatieve en milieuvriendelijke oplossingen te omarmen.